Voluntarii CERT au devenit în ultimii ani salvatori în adevăratul sens al cuvântului, aceștia fiind pe teren ori de câte ori zăpada i-a pus în încurcătură pe șoferi.

Ninsorile din ultimele zile au provocat numeroase incidente în județul Cluj. Oameni au rămas blocați în nămeți, iar voluntarii CERT Transilvania și-au petrecut nopți întregi pentru a-i ajuta, deoarece autoritățile nu au făcut facut față ninsorile abundente să curețe drumurile. Astfel, membrii CERT au acționat fără întrerupere, mai ales în zonele de munte.

Spre exemplu, în noaptea de duminică spre luni, voluntarii CERT Transilvania au fost nevoiți să acționeze pe raza localității clujene Smida, pentru a salva mai multe persoane care au rămas blocate în două mașini. Intervenția a durat mai multe ore, salvatorii muncind până spre dimineață, în jurul orei trei.

„Îndemnăm cetățenii și participanții la trafic să fie responsabili și să respecte natura și condițiile meteo. Unele intervenții sunt dificile pentru noi. Încercăm să ajungem cât mai repede la incident și să-l soluționăm fără nici un fel de pagube sau cu pagube minime. Prioritară este siguranța pasagerilor, apoi mașinile”, a declarat pentru BZC Raul Ghiran, membru CERT Transilvania.

Salvatorii au intervenit de la începutul anului până acum în peste 130 de cazuri.

Aplicația CERT

CERT Rescue a lansat o aplicație prin care oricine poate solicita ajutor direct, fără a mai apela la 112. 

„Vremea oricând ne poate surprinde cu capriciile ei si ne poate oferi surprize neplacute.

Din acest motiv vrem să venim în ajutorul vostru și să ne aducem contribuția astfel încât numărul 112 să fie folosit doar atunci când este nevoie. 

Am lansat aplicația CERT Rescue și dacă s-a întâmplat să ieșiți de pe carosabil sau dacă vă pun condițiile meteo în dificultare, atunci puteți apela voluntarii CERT. În cazul în care evenimentul implică victime sau o necesitate urgentă cu riscuri adiționale, va rugăm să apelați 112. 

Nu prestăm servicii de tractare! Vă ajutăm doar să vă repuneți mașina pe carosabil”, mai spus salvatorii CERT.

Număr de permanență:  0722822282

Aplicațiile le puteți descărca din App Store sau Google Play. coral