Voluntarii CERT Transilvania, mereu pregătiți să sară în ajutor și să facă o faptă bună, de data aceasta i-au făcut zilele mai bune unei femei de 75 de ani dintr-un sat din comuna Măguri Răcătău, județul Cluj. 

Femeia locuiește singură, într-o căsuță a cărei pereți stăteau să cadă. Din acest motiv, voluntarii CERT Transilvania au decis să o ajute. Misiunea însă nu a fost una ușoară.

„Am petrecut 3 zile în munți și vrem să împărtășim cu voi bucuria, liniștea și pacea noastră, regăsite în cătunul Iusdei, comuna Măguri Răcătău.

Aici, în inima Apusenilor locuiește bunica Ana, singură, într-o căsuță pe care timpul și vremea au tot deteriorat-o, iar acum stă să cadă. Cătunul este o așezare cu case răsfirate, iar cel mai apropiat vecin este la peste 1 km distanță. Ca să ajungem la bunica Ana, am mers pe un drum forestier câțiva kilometri, iar apoi am continuat pe jos.

Aveam bagaje multe cu noi: 3 tone de beton, 100 mp panou, 1 tonă de profile metalice, necesarul pentru instalația electrică, o sobă și alte “mărunțișuri” – mai simplu, duceam o casă, pe brațele voluntarilor nostri harnici.

Am petrecut 3 zile cu bunica noastră, Ana, 3 zile de bucurie și muncă, astfel încât la final, bunicuța să aibă o casă sigură, să nu se mai teamă că la cei 75 de ani ai ei, va ajunge între dărâmături. Am plecat de la Iusdei încărcați cu pace și bucurie. Vrem să împărtășim și cu voi acestea și le mulțumim sponsorilor și partenerilor care ne-au fost alături”, au transmis voluntarii CERT.

coral