Fie că ai o relație de câteva luni sau de ani de zile, cu siguranță nu-ți dorești ca partenera să te înșele. Teoretic, dacă ați stabilit de la început că aveți o relație monogamă, cu un singur partener, lucrurile nu ar trebui să fie extrem de complicate.

<!–[endif]–->

Însă, teoria nu e totuna cu practica, iar partenera poate să te înșele sau chiar să te părăsească aparent fără motive. Dar, dacă îți analizezi atent și sincer comportamentul, vei putea observa că, de fapt, au existat îndeajuns de multe motive pentru care partenerei tale i-ar fi putut trece prin minte gândul de despărțire.

Ca să preîntâmpini o eventuală ruptură, uite cele mai bune trucuri ca partenera să nu te înșele.

Află care e limbajul iubirii pentru partenera ta

Fiecare persoană își manifestă iubirea diferit, conform specialistului Gary Chapman. Sunt 5 moduri în care indivizii își exprimă iubirea:

  • cuvintele de apreciere,
  • timpul petrecut împreună,
  • contactul fizic,
  • darurile,
  • serviciile.

Află care este limbajul iubirii pentru partenera ta și comportă-te ca atare. Încearcă să o observi și, dacă nu-ți dai seama, poți s-o întrebi direct. Dacă vei pune în aplicare ce afli, fii convins că atașamentul ei față de tine va crește.

Împărțiți treburile casnice

Consideri că femeia ar trebui să facă totul în casă? Mai gândește-te un pic. Vremurile s-au schimbat, așa că și mentalitatea trebuie să se schimbe. O relație este o echipă, o echipă care funcționează și în momentele mai puțin plăcute, mai ales atunci când chiuveta se umple de vase sau frigiderul este gol.

Dacă ea nu-și exprimă verbal dorința de a se ocupa 100% de treburile casnice, atunci oferă-te să o ajuți.

Prioritizează intimitatea

Dacă limbajul iubirii pentru partenera ta este contactul fizic, atunci nu te sfii să o inviți mai des în dormitor. Ai nevoie de ajutor pentru asta? Documentează-te înainte și citește păreri ProV și, dacă nu ești sigur, caută păreri Herbal V.

Contactul fizic presupune și săruturi fugare pe frunte, atingeri și mângâieri fără un motiv anume. În acest mod, partenera ta se va simți iubită și nici prin gând nu o să-i treacă să te înșele.

Arată-ți sentimentele din când în când

Există zile bune și mai zile mai puțin bune. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te închizi în tine. Îi poți spune partenerei tale că nu te simți bine, dacă ai nevoie de spațiu. Va aprecia deschiderea ta și se va simți bine că împărtășești și stările mai puțin bune cu ea.

Spune-i că o iubești

Indiferent care este limbajul iubirii ei, orice femeie va aprecia un ,,te iubesc’’ spus sincer de cel drag. Acest truc simplu poate face diferența în relația voastră.

Complimentează-ți partenera

Poate îți e greu să-ți dai seama când partenera ta merge la coafor și se întoarce cu o frizură nouă. Sau când și-a luat o rochie nouă. Însă un mic efort nu strică, mai ales că-i va aduce partenerei tale zâmbetul pe buze imediat.

Poți să-ți complimentezi partenera și în alt fel. De exemplu, îi poți spune că nimeni nu știe să asculte mai bine ca ea sau cum e cea mai bună la un anumit lucru. Dacă ești inventiv și știi că sunteți pe aceeași lungime de undă la umor, cu atât mai bine. Aplică strategia și la complimente. O porție sănătoasă de râs nu a omorât pe nimeni.

Fii politicos

O femeie care se simte iubită, respectată și prețuită nu simte nevoia să plece de lângă tine. Așa că fii atent cum i te adresezi. Nu uita niciodată de te rog și mulțumesc.

Și nu uita, o femeie, de cele mai multe ori, se gândește să-și înșele partenerul din cauza lipsei de apreciere. Respectă-ți partenera, fii atent la comportamentul pe care îl ai față de ea și discutați deschis dacă apare vreo problemă. Comunicarea este cheia coral