În noaptea care tocmai a trecut viscolul a făcut ravagii în toată România. Mai multe școli au fost închise, foarte multe drumuri au ajuns să fie blocate, iar trenurile anulate au încurcat toate planurile călătorilor. În Capitală vântul a bătut cu 80 km pe oră și doborât copaci care au căzut peste mașini și a smuls acoperișuri.

Vremea face ravagii în România: școli închise, drumuri blocate și trenuri anulate

Aproape toată țara a fost afectată de vijelia din noaptea precedentă. 131 de localități au rămas fără curent electric. Mai multe școli au fost închise astăzi din pricina vântului puternic, dar și a troienelor de zăpadă care s-au format.

Polițiștii îi atenționează pe șoferi că drumurile aflate sub cod roșu și portocaliu pot oricând să fie închise complet pentru toate categoriile de autovehicule.

„Recomandăm conducătorilor auto ca pe drumurile aflate sub cod portocaliu și roșu, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, precizează Centrul Infotrafic..

Meteorologii au emis alte coduri portocalii și galbene de vreme rea, în 18 județe din Moldova, Muntenia și Dobrogea.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 februarie, ora 08:00 – 6 februarie, ora 15:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, zăpadă spulberată

În intervalul menționat, temporar va mai ninge în sud-estul țării, iar vântul va prezenta intensificări, cu viteze de peste 55 km/h.

În zona montană vântul va sufla cu peste 70 km/h, spulberând zăpada.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 6 februarie, ora 8:00 – 6 februarie, ora 12:00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită și spulberată
Zone afectate: conform textului și hărții

În estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70…80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură peste 80…90 km/h viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. coral