Operatorul aerian low-cost Wizz Air a anunţat într-un comunicat de presă că va organiza evenimente de recrutare „speciale” pentru însoţitorii de zbor în România, în lunile septembrie şi octombrie. Reprezentanţii operatorului aerian au ţinut să sublinieze că „evenimentele sunt accesibile tuturor celor care aspiră la o carieră la înălţime, inclusiv însoţitorilor de zbor cu experienţă, cum ar fi cazul membrilor echipajelor Blue Air care doresc să-şi continue cariera dorită în echipa WIZZ”. 

Operatorul aerian pare astfel să anticipeze nevoia angajaţilor Blue Air de reorientare profesională, rezolvându-şi astfel propria problemă a deficitului de personal, cu care s-au confruntat cei mai mulţi dintre operatorii de zbor după criza generată de COVID-19. 

Wizz Air a anunţat recent o extindere importantă în România, adăugarea a cinci aeronave la baza sa din Bucureşti, care ajunge la un total de 17 aeronave, precum şi creşterea capacităţii la Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi şi Sibiu. 

Potrivit reprezentanţilor companiei, însoţitorii de zbor de la WIZZ se pot aştepta la un salariu competitiv, suplimentat de plăţi pentru fiecare segment de zbor, în funcţie de durată, şi un procent din valoarea produselor comercializate la bord, precum şi la instruire gratuită specifică industriei, o indemnizaţie de formare pe parcursul celor 6 săptămâni de pregătire, uniforme gratuite, bilete nelimitate cu reducere pentru angajaţi, mai multe bilete gratuite şi reduceri pentru prieteni şi familie, precum şi un program lunar, arată Business Magazin.

„După extinderea majoră anunţată pentru piaţa din România şi baza noastră din Bucureşti, suntem încântaţi să oferim mai multor membri ai echipajului şansa de a se alătura echipei mari şi diversificate de însoţitori de zbor Wizz Air. Suntem încântaţi să primim la interviuri şi însoţitorii de zbor Blue Air care iubesc ceea ce fac şi doresc să continue să-şi construiască o carieră cu WIZZ, o companie aeriană stabilă financiar, care investeşte constant pentru creşterea membrilor echipei sale. Doar în această vară, am transportat 12,9 milioane de pasageri în reţeaua noastră, lansând continuu noi rute de la bazele noastre din România către destinaţii din toată Europa şi nu numai. Acesta este cel mai bun moment pentru a vă alătura echipei Wizz Air!”, a declarat într-un comunicat de presă Andras Rado, Senior Cabin Crew Recruitment Manager la Wizz Air. 

coral