Compania aeriană low-cost a anunțat că închiriază avioane cu tot cu personal de la furnizori externi ca urmare a cererii ridicate în întreaga rețea.

Wizz Air a contractat aeronave în sistem wet lease, adică avioane închiriate de la firme externe, cu tot cu personal, pentru a ține pasul cu cererea dinamică de călătorie din perioada următoare. Aceste aeronave vor opera un număr limitat de zboruri în următoarele săptămâni. 

Chiar dacă aeronavele și echipajele vor fi diferite, protocoalele de siguranță normale și specifice pandemiei rămân neschimbate.

„Asistăm la momente dificile pentru industria aeriană. Nu cu mult timp în urmă piața se contracta, acum vedem vârfuri de cerere. Wizz Air este o companie cu o capacitate de adaptare rapidă și care are ca prioritate nevoile pasagerilor.

Astfel, am decis să închiriem (wet lease) temporar avioane pentru săptămânile viitoare pentru a ne asigura că zborurile sunt operate normal și că planurile de călătorie ale vacanțelor clienților noștri nu sunt afectate. În această perioadă neobișnuită, ne-am asigurat că ne menținem standardele de siguranță de top în industrie și oferim servicii la bord cu ajutorul unor profesioniști foarte bine pregătiți”, a spus Andras Rado, purtătorul de cuvânt al Wizz Air, citat de economica.net. 

Wizz Air, compania aeriană low-cost cu cea mai rapidă creștere din Europa, operează o flotă de 141 de aeronave Airbus A320 și A321. Operatorul a transprotat 10,2 de milioane de pasageri în anul financiar 2021 care s-a încheiat pe 31 martie 2021.

coral