Monede de aur, îngropate în curte. Este metoda la care a recurs un suspect de spălare de bani din București, în așa fel încât polițiștii să nu-i găsească averea. La percheziții însă, anchetatorii au găsit toate monedele ascunse, zeci de mii de euro și mașini de lux.

Potrivit unor surse, monedele ar fi fost găsite în curtea unor rude ale lui Leo de la Strehaia. Monedele au fost găsite în cadrul unei anchete care a dus la 26 de percheziții domiciliare în Capitală și județele Ilfov, Argeș și Mehedinți. Totodată, au fost puse în aplicare patru mandate de aducere. Acțiunea s-a desfășurat într-un dosar în care se fac cercetări pentru delapidare și spălarea banilor.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate documente contabile, 11.000 de euro, 8.000 de lei, precum și 72 de monede din aur. De asemenea, au fost puse sub sechestru 3 mașini de lux și imobile, precum și conturile bancare ale bănuiților, până la acoperirea sumei de 12.798.050,83 de lei. Un bărbat de 34 de ani a fost reținut, pentru o perioadă de 24 de ore. â

Ulterior, el a fost prezentat instanței, care a dispus punerea lui în libertate. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 3, au indicii că din 2021 până în prezent, persoanele vizate, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale care colecta sau recicla deșeuri, ar fi primit, transferat și ridicat sume de bani, provenite din săvârșirea infracțiunii de delapidare, prin care o societate comercială de tip OIREP a fost prejudiciată cu aproximativ 12.000.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum și de cel al Autorității Vamale Române. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 3, sub supravegherea Parchetului Curții de Apel București, pentru delapidare și spălarea banilor.   

 

coral