Ministerul de Externe informeaza ca in cursul zilei de astazi a fost facilitata revenirea in tara a 56 de cetateni romani care se aflau in Kuweit, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si ale Ministerului Afacerilor Interne.

Repatrierea a fost asigurata cu o cursa aeriana, pe ruta Kuweit-Bucuresti, operata de o companie privata. Cu aceeasi cursa aeriana a fost facilitata repatrierea si pentru 18 cetateni sarbi, 7 cetateni bulgari, 7 cetateni ucraineni si 2 cetateni din Republica Azerbaidjan, respectiv Muntenegru, care si-au continuat calatoria de la Bucuresti catre statele de domiciliu/resedinta.

„MAE reinnoieste cu fermitate apelurile facute anterior privind evitarea oricaror calatorii externe care nu sunt absolut esentiale. Astfel de calatorii pot antrena riscuri majore, periclitand siguranta cetatenilor si posibilitatea acestora de revenire in tara.

De asemenea, MAE face apel la cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate de a respecta cu strictete recomandarile autoritatilor din aceste state si subliniaza ca deplasarile catre Romania trebuie complet evitate in aceasta perioada.

Toate aceste deplasari sunt tot mai mult afectate de restrictiile impuse de statele de tranzit, care determina ca posibilitatile de asistenta din partea autoritatilor romane sa se reduca in mod considerabil, din ce in ce mai mult, si pot constitui un factor suplimentar de propagare a infectiei cu COVID-19, punand astfel in pericol siguranta cetatenilor romani in cauza si a celor de acasa”, se arata intr-un comunicat al MAE.

coral