News Flash:

Zelenski, mesaj în Parlamentul României: La fel cum Ceaușescu nu putea fi convins de nimic, nici Putin nu poate fi convins de nimic. Împreună trebuie să îi oprim pe oamenii care cred că își pot permite orice

4 Aprilie 2022
451 Vizualizari | 0 Comentarii
Zelenski mesaj n Parlamentul Rom niei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat un material cutremurător de la Bucea cu masacrul armatelor ruse înainte de a-și susține discursul în plenul Parlamentului României. Zelenski a vorbit concret despre reconstrucția Ucrainei post război cu ajutorul României. 

Ședința a fost deschisă de Florin Câțu, președintele Senatului. Acesta a declarat cu fermitate că ”Vladimir Putin este un criminal”. Adresându-i-se lui Zelenski acesta a spus: ”sunteți un adevărat lider pentru poporul dumneavoastră. (...) Avem datoria de a nu rămâne pasivi. (...) Toată Europa trebuie să facă mai mult în Ucraina unde sunt asasinați copii, femei, bătrâni nevinovați. Războiul declanșat de Putin nu are justificare și trebuie să îl oprim”, a punctat Florin Cîțu. 

A urmat Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Acesta a punctat faptul că trăim cea mai gravă criză de securitate de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. ”Ne alăturăm vocilor care exprimă ferm suveranitatea Ucrainei cerem încetarea războiului și retragerea trupelor Rusiei de pe teritoriul Ucrainei. (...) Imaginile care au făcut înconjurul lumii ne-au revoltat și ne-au copleșit pe toți”, a declarat Ciolacu. Acesta a spus că vinovații trebuie să ajungă în fața Justiției. ”Îmi exprim întreaga solidaritate cu țara dumneavoastră și cu cetățenii care fug din calea războiului. Aceștia vor găsi găzduire în România. Războiul este o tragedie din care nimeni nu câștigă”.

Ciolacu a punctat, în aplauzele plenului, că și românii din Ucraina luptă în aceste zile pentru țara în care locuiesc și își cresc copiii, iar victoria Ucrainei este o victorie necesară și pentru țara noastră, succesul Ucrainei înseamnând succesul democrației și al valorilor europene. 

Apoi, după o scurtă defecțiune tehnică, a urmat președintele Ucrainei Volodimir Zelenski: ”Vreau să vedeți ce am văzut eu la Bucha. Îmi cer scuze pentru imaginile dure, dar aceasta este realitatea. (Pe ecran au apărut imagini cu victimele masacrului de la Bucha). Mașini au fost strivite de tancuri. Fete și femei au fost violate. Nu avem încă toate dovezile. Au fost oameni torturați. Oamenii au fost impușcați în ceafă. De ce au făcut militari ruși acest lucru?

RIA Novosti justifica genocidul. Spunea: „ce ar trebui să facă Rusia cu Ucraina”? Ei doresc deucrainizarea și de-europenizarea Ucrainei. Moartea a cât mai mulți oameni e de dorit pentru ei. Tot ce nu respectă această pozițe nu trece de cenzură. Dacă armata și poporul nostru nu s-ar fi apărat, rușii ar fi făcut un masacru la fel ca la Bucha pe tot teritoriul Ucrainei.

Rușii nici măcar nu se ascund, ei vorbesc deschis despre războiul împotriva Ucrainei. Au fost uciși învățători și profesori, toți cei care aveau drapelul sau stema Ucrainei în casele lor. De ce nu se ascund? De ce și acum, când lumea a înțeles foarte bine ce se întâmplă?

În 1989 a murit Nicolae Ceaușescu, după mulți ani în care a fost clar că era inadecvat, că el și Securitatea duceau România în izolare. Acel regim se baza doar pe represiune, nimic nu era sfânt. Poporul român s-a ridicat și a dărâmat acel regim. La fel, nu pot fi convinși de nimic cei care dau ordine de război în Rusia. Acești oameni inadecvați au pierdut orice legătură cu realitatea.

Al doilea motiv pentru care Rusia nu ascunde genocidul: sunt convinși că liderii euroepni nu vor putea să îi oprească, pentru că europenii nu își vor apăra valorile. Ucraina nu este singura țintă a Rusiei. Vor să atace Odesa și de acolo mai un pas până în Moldova. Pe teritoriul Ucrainei se decide soarta Europei Centrale și a zonei Mării Negre.

Au fost impuse sancțiuni împotriva Rusiei, dar războiul durează de 40 de zile. Rusia trebuie să fie privată de toate resursele, în primul rând economice. Închideți porturile pentru vapoarele rusești. Nu importați din Rusia. E nevoie de mai multe sancțiuni. Orice politician al lumii democratice trebuie să susțină Ucraina. Fiecare trebuie să facă tot posibilul pentru ca militarii ruși să răspundă în fața legii”, a declarat zelenski.

Apoi Zelenski a vorbit cu subiect și predicat despre reconstrucția Ucrainei post război cu ajutorul României. ”Sunt convins că România și firmele românești vor participa la programele de refacere în Ucraina după război. Propunem partenerilor noștri să audă apelul pentru refacerea unor regiuni sau orașe care au fost distruse de Rusia”, a adăugat președintele Ucrainei.

La finalul ședinței, premierul Nicolae Ciucă, a avut ultuma intervenție în plen. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1090 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035804 (s)