Zilele Mănăşturului îşi propun să ofere locuitorilor cartierului două zile de activităţi antrenante, în care arta, lucrul în echipă, dezbaterile, sportul şi voia bună să se completeze în mod armonios.

Sâmbătă, 28 septembrie, mănăşturenii sunt invitaţi în zona La Terenuri, unde vor avea parte de ateliere de hand-made şi de reciclare creativă (parteneri Asociaţia Firul Ariadnei şi Ghemul Loredanei), atelier de bandă desenată, demonstraţii de arte marţiale, prezentare tehnici de prim-ajutor / SMURD Cluj, seminarii despre parenting, prevenirea bolilor în colectivitate, "Caruselul emoţiilor", pictură pe faţă, aleea terapeutică cu Zem Center, teatru de păpuşi, dezbateri de cartier.

Seara de sâmbătă se va încheia cu un program deosebit pe scenă: un mix de folk, teatru şi hip-hop va aduce în prim plan de la artişti locali, ce bat la poarta consacrării, până la nume celebre, precum cel al lui Cătălin Condurache.

Pentru duminică, 29 septembrie, "Traista cu poveşti" vine în cartier, iar La Terenuri vor avea loc ateliere de jonglerie, discuţii despre siguranţa în cartier, atelier de teatru pentru copii, târg şi schimburi de cărţi şi jucării. Nici sportul nu lipseşte, ca în fiecare an, va avea loc concursul sportiv între familii, coordonat de antrenorii de la ACSF Juniorul Cluj, urmat de zumba pentru toţi.

Festivalul Zilele Mănăşturului se va încheia cu "Seara mănăştureană", o întâlnire amicală cu personalităţi clujene, artişti din cartier, poveşti şi muzică folk. În acest an, Zilele Mănăşturului sunt organizate în perioada 28 – 29 septembrie, de către Fundaţia Părinţi din România şi sunt parte a Zilelor Clujului.

coral