Comuna clujeană Chinteni nu a lăsat să treacă neobservată data de 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului național Mihai Eminescu și Ziua Clulturii Naționale, la sediul primăriei fiind donate 10 volume de poezie pentru biblioteca locală.Inițiativa a aparținut membrilor TSD, cât și primarului Magdalena Lucia Suciu, care a ținut astfel să evidențieze importanța acestei date istorice.

”Data de 15 ianuarie are o dublă semnificație, pe de-o parte sărbătorim ziua poetului național Mihai Eminescu, dar și Ziua Culturii Naționale. Această zi merită un loc special în istoria țării noastre și cu această ocazie, împreună cu o parte a echipei TSD Cluj, am donat 10 volume de poezie și proză ale marelui poet Mihai Eminescu către Biblioteca Comunei Chinteni. Îi mulțumim doamnei Primar, Magdalena Lucia Suciu pentru tot sprijinul acordat și o felicităm pentru tot ce a făcut în sprijinul comunității pe care o administrează.”, arată reprezentanții TSD, inițiatorii proiectului.

”Ziua Culturii Naţionale şi cei 169 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti, Mihai Eminescu, au fost marcaţi azi, la Chinteni, prin prezenţa membrilor TSD Cluj, care au donat Bibliotecii Comunale Chinteni, 10 volume de poezii şi proză aparţinând marelui poet.
Vă felicităm pentru minunata iniţiativă şi vă mulţumim că ne-aţi făcut părtaşi la această acţiune!”, arată primarul comunei Chinteni, Magdalena Lucia Suciu. 

coral