Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat ieri, în data de 15 ianuarie, la ceremonialul cultural-artistic organizat de municipalitate cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la Teatrul Național Cluj-Napoca, în fața căruia se află statuia lui Mihai Eminescu.

"Cultura este fără îndoială una dintre cele mai prețioase resurse ale unui popor, definitorie atât pentru identitatea națională cât și pentru integrarea în comunitatea europeană, fiind una dintre dimensiunile capabile să aducă oamenii împreună. De asemenea, actul cultural este unul dintre factorii care contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Primăria municipiului Cluj-Napoca susține cultura, oferind finanțări nerambursabile de peste 10 milioane de lei pentru sectorul cultural", a transmis primarul pe pagina lui de facebook.

În cadrul ceremonialului, instituțiile statului au adus un omagiu poetului Mihai Eminescu, la 169 de ani de la nașterea acestuia. La eveniment au luat cuvântul Înalpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și poetul Horia Bădescu.

Spectacolul liric din foaierul Teatrului Național Lucian Blaga a fost susținut de către artiști ai Operei Naționale Române Cluj-Napoca și ai Teatrului Național Cluj-Napoca: Oana Trombițas (soprană), Alexandra Leșiu (mezzosoprană), Lucian Dușa (pianist), Alexandra Tarce (actriță) și Ruslan Bârlea (actor).

coral