În această dimineață au debutat zilele comunei Viișoara. Manifestarea a început cu Ziua Recoltei, un eveniment cu tradiție în comună.

Producătorii locali și-au expus produsele în incinta Târgului Expozițional, dar participarea lor în acest an a fost în număr redus.

Primarul Ioan Roman a explicat că de vină este seceta din acest an și schimbările climatice, recolta a fost mai puțină dar calitatea este una foarte bună. Fermierii au expus legume și fructe din producția proprie, miere de albine, tăiței de casă, turtă dulce, flori și prăjituri. Primăria Viișoara a avut și în acest an un stand propriu cu produse tradiționale.

La manifestare au fost invitați și secretarul de stat Ioan Oleleu, președintele PSD Cluj- Alexandru Cordoș, Mihaela Rozor – șef serviciu în cadrul APIA Cluj, Mihai Șandru- consilier PSD Câmpia Turzii dar și reprezentanți ai altor instituții locale și județene.

Vestea bună dată de Ioan Oleleu este că în curând se vor deschide târgurile tradiționale din toată țara, excepție făcând aici doar comercializarea porcilor, pentru care există încă interdicții din cauza focarelor de pestă porcină.

Manifestările de la Viișoara au continuat de la ora 13 cu o lansare de carte „in memoriam” Valentin Vișinescu, editată în urmă cu doi ani împreună cu Petru Suciu.

Festivitățile de Zilele Comunei Viișoara continuă și pe 11 septembrie cu următorul program:

ora 10:00-12:00 Slujba religioasă

ora 12:00-13:00 Parada portului popular

ora 13:00-15:00 Masă Festivă

ora 15:00 Spectacol artistic la Grădina de Vară.

Sursa: Turda News coral