La nici două ore de mers cu mașina de Cluj-Napoca se găsește un loc fermecător, care îi poate duce pe mulți cu gândul la stațiunile de schi din Alpi.

Este vorba despre domeniul schiabil din staţiunea Muntele Băişorii, unde întinderi albe, cu șiruri nesfârșite de brazi, așteaptă să fie descoperite – atât de iubitorii sporturilor de iarnă, cât și de turiștii dornici să ia la pas poteci parcă pictate.

Oaspeții se pot bucura și de o porție de adrenalină, pe ATV-uri, ori de o plimbare cu sania trasă de cai. În plus, zona este renumită și pentru că acolo puteți respira un aer curat cum rar mai găsiți în Europa.

Acest colț de rai se află la doar 50 de kilometri de Cluj-Napoca, iar în aceste zile, Muntele Băișorii a fost cucerit de copii cu obrajii rumeni, dornici să profite de vacanţa care se încheie.

Cei mici, nerăbdători să îmbrace echipamentul de schi şi să alunece pe omăt, sunt încurajaţi de părinţi şi atent supravegheaţi de instructori.

Preţurile pentru cursuri pornesc de la o sută de lei pe oră.

Pe Vârful Buscat, turiştii pot admira privelişti de o frumuseţe rară şi îşi pot trage sufletul savurând o băutură caldă.

O urcare cu telescaunul costă 10 lei, iar un abonament pentru o zi – 120 de lei. Biletele pot fi cumpărate şi online.

Traseele pentru drumeţii au diferite grade de dificultate, iar salvamontiștii îi sfătuiesc pe cei care pornesc pe poteci să fie echipaţi corespunzător.

Adrian Câmpean, salvamont Cluj: “Sunt trasee care leagă staţiunea Băişoara de Moară de Pădure, de Cetatea de la Liteni. Sunt trasee care merg spre Muntele Mare, care trec în zona de Alba Iulia. Sunt trasee care merg la Scărița Belioara”, potrivit ProTv.

În zonă exista mai multe pensiuni şi hoteluri, unde turiştii pot înopta.

Oaspeţii sunt aşteptaţi şi cu mese încărcate, de pe care nu lipsesc preparatele tradiţionale.

Dacă sunteți atrași de sporturile de iarnă, trebuie să știți că în stațiune veți găsi pârtii pentru toate gusturile – cea mai lungă având 1.700 de metri.

Și cum destinația este potrivită atât pentru cei dornici să se bucure de zăpadă, cât și pentru cei aflați în căutare de relaxare și odihnă, nu e de mirare că în acest weekend toate locurile de la pensiunile și hotelurile din zonă au fost ocupate.

Pentru o noapte de cazare, două persoane scot din buzunar cel puțin 350 de lei. coral