Actorul Bernard Hill,  cunoscut pentru rolurile din Titanic și Stăpânul Inelelor, a murit la vârsta de 79 de ani.

El l-a interpretat pe căpitanul Edward Smith în filmul premiat cu Oscar din 1997 și pe regele Théoden în Stăpânul Inelelor.

Omagiile pentru Hill au început să apară de când s-a aflat vestea morții sale. Pe platforma de socializare X, muzicianul scoțian Barbara Dickson a scris că a fost „un actor cu adevărat minunat”.

Bernard Hill ca Theoden, regele Rohanului din Stăpânul Inelelor. Profimedia
A murit un cunoscut actor din  Titanic – viața și cariera sa
Primul său rol important a fost în serialul „Boys from the Blackstuff”, în rolul unui personaj care se lupta cu șomajul.  A murit duminică dimineața devreme, a confirmat agentul său, Lou Coulson.

Hill, care era din Manchester, urma să revină pe ecranele TV în  sezonul 2 din „The Responder”.   Actorul a fost de asemenea foarte apreciat pentru interpretările sale în trilogia epică a regizorului Peter Jackson, Stăpânul Inelelor. În Titanic, a jucat în rolul căpitanului vasului Edward Smith.

Alte roluri din cariera sa lungă de decenii au inclus serialul I, Claudius,  filmul Gandhi din 1982, Shirley Valentine în 1989, The Scorpion King în 2002 și filmul lui Tom Cruise din 2008, Valkyrie, potrivit BBC .