O mașină burdușită cu mămici și copii, șapte pasageri în total, a derapat și a intrat într-un copac pe E85, în dreptul comunei Răcăciuni-Bacău. Un bebeluș de un an și un altul de 3 au murit pe loc. Cei trei adulți și alți doi copii au supraviețuit. Autoturismul rula prin troiene cu anvelope de vară pe un segment de drum care permite viteze de până 140 de km/h, pe timp de vară. Copii erau ținuți în brațe, nici vorbă de scaune de protecție, mai mult, în aceste condiții micuții au servit de air-bag.

Doi copii, de 1 și 3 ani, care se aflau în brațele femeilor pe scaunele din spate ale unui autoturism, au fost declarați decedați după încercările de resuscitare, în urma unui accident rutier petrecut în Vrancea, marți seară, anunță polițiștii.

Comunicatul Poliției

Un șofer de 28 de ani, din județul Vrancea, a pierdut controlul direcției în timp ce conducea un autoturism echipat cu anvelope de vară pe sensul de mers Bacău-Adjud. Mașina a pătruns pe contrasens și a ieșit în afara părții carosabile, intrând în coliziune cu un arbore. În momentul accidentului, în autoturism se aflau 3 adulți și 4 minori.

Conducătorul auto și pasagerul din dreapta, un bărbat de 30 de ani, au suferit răni grave în urma impactului. De asemenea, alți doi minori, în vârstă de 1 și 6 ani, care se aflau pe scaunele din spate, au suferit răni ușoare. Două femei, în vârstă de 23 și 28 de ani, pasagere în spate, au suferit răni ușoare.

Traficul este blocat pe ambele sensuri ale drumului pentru intervenția echipelor de salvare și poliție. Conducătorul auto a fost supus testelor cu aparatul etilotest și drugtest, iar rezultatul a indicat lipsa alcoolului sau substanțelor interzise în sângele acestuia.