Un tânăr a decedat, iar alte şapte au fost rănite într-un accident produs marţi seara pe raza localităţii Petriş, din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, precizează sursa citată.

„Pompierii militari intervin în aceste momente la un accident rutier produs pe raza localităţii Petriş. Din primele informaţii, în accidentul rutier sunt implicate 8 persoane, dintre care 6 sunt copii. Un adult este inconştient. La caz au fost direcţionate două echipaje SMURD (terapia intensivă mobilă şi un echipaj de prim ajutor), autospecială de transport victime multiple, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Un tânăr de 16 ani a fost declarat decedat, acesta prezentând leziuni incompatibile cu viaţa. O altă victimă în vârstă de aproximativ 17 ani a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă în stare foarte gravă – cod roşu. Alte două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă au preluat un băiat şi o fată, ambii de 17 ani, răniţi, cod galben.

Autospeciala de transport victime multiple a transportat la spital o victimă de sex masculin, cod galben, şi alte trei victime, toţi băieţi, în vârstă de 17 şi 19 ani, cod verde.

Planul roşu de intervenţie pentru judeţul Bistriţa-Năsăud a fost dezactivat la ora 21,35, mai precizează sursa citată.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, autoturismul implicat în accident era condus de un adolescent de 16 ani din Bistriţa, care a şi decedat, iar tragedia s-a produs pe un drum forestier.

„În această seară, echipaje din cadrul Serviciului Rutier şi Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au intervenit la un accident, produs pe raza localităţii Petriş. Din primele date, un autoturism care circula pe un drum de exploatare forestieră care face legătura între Petriş şi Dealul Negru, condus de un tânăr de 16 ani din Bistriţa, s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Din nefericire, accidentul s-a soldat cu decesul tânărului de 16 ani şi rănirea altor şapte persoane care se aflau în autoturism. Poliţiştii Serviciului Rutier Bistriţa-Năsăud continuă cercetările pentru a stabili cauza şi împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul”, a transmis IPJ.