Merele sunt printre fructele cele mai apreciate de către români. Indiferent că sunt roșii sau galbene, de vară sau de toamnă, merele sunt prezente pe mesele noastre.

Adevărul ascuns despre mere. Greșeala pe care o fac românii când mănâncă mere.

Cu toate că merele sunt fructe extrem de iubite, acestea sunt printre fructele care sunt tratate cu foarte multe pesticide. Un singur măr conține foarte multe substanțe care fac rău organismului din cauza faptului că sunt stropite cu pestidice și, în timp, pot să cauzeze diverse probleme de sănătate.

Cei care încearcă să mănânce cât mai sănătos au multe fructe în diete, în special mere. Totuși, consumul exagerat de mere poate să devină toxic pentru organism fiindcă au multe substanțe dăunătoare.

Merele sunt tratate cu pesticide chiar și de 20 de ori într-un singur an, înainte să fie culese.

Care este adevărul ascuns despre mere?
 

Pe lângă pesticide, merele mai au o problemă. Semințele merelor conțin o cantitate mică de cianură, iar în cazul în care sunt consumate în mod exagerat sunt șanse să provoace neplăceri. Totuși, cei care mănâncă semințe de măr nu sunt în pericol dacă le consumă cu moderație.

De asemenea, în cazul în care semințele sunt înghițite fără să fie mestecate nu se întâmplă nimic deoarece membrana în care sunt învelite semințele protejează organismul, așa că sunt eliminate fără să cauzeze probleme de sănătate.

Însă, dacă sunt mestecate, în momentul în care acea membrană este ruptă, semințele eliberează cantitatea mică de cianură.

Totuși, vestea bună este că această canitate mică de substanță nu afectează organismul deoarece este nevoie de o canitate de 1 miligram de cianură pentru fiecare kg de greutate corporală, iar o sămânță conține aproximativ 0,49 miligrame de cianură.

 

 

  coral