Gest incalificabil al unui adolescent de 16 ani, din Cluj-Napoca. După ce a primit cadou un pui de pisică, în loc să îl îngrijească și să îl iubească – băiatul l-a schingiuit până l-a ucis.

Și mai șocant este că a filmat totul și i-a trimis imaginile femeii care i-l donase. Poliția îl cercetează acum pentru uciderea cu intenție a unui animal – faptă care se pedepsește cu închisoare.

 Acesta primise cadou un pui de pisică şi în loc să îl îngrijească și să îl iubească – băiatul l-a schingiuit până l-a ucis, iar apoi i-a trimis imaginile femeii care i-l donase. În stare de șoc, femeia a apelat la o asociație de protecție a animalelor, iar poliția a deschis un dosar penal.

Poliția îl cercetează acum pentru uciderea cu intenție a unui animal – faptă care se pedepsește cu închisoare. Chinul la care a fost supus bietul pui de pisică este barbar. Adolescentul filmează încontinuu cum animalul se zbate ca să se salveze. Filmarea explicită e o dovadă că totul a fost premeditat.

Ana-Maria Nemeș, vicepreședinte ONG protecția animalelor: ”Și-a făcut un scenariu, în sensul că s-a pregătit cu o cameră pusă pe frunte ca să poată surprinde exact ceea ce el îi făcea pisicii”.

“Sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, a declarat Alexandra Luca, purtător de cuvânt Poliția Cluj.

Adolescentul care a schingiut pisica a fost dus în fața magistraților, iar procurorii au dispus în cazul lui controlul judiciar pentru 60 de zile. În plus va trebui să se supună și unui tratament medical. Tatăl său a fost îngrozit de fapta lui. “Noi l-am dus la polițiști, noi am aflat de asta și l-am dus. El era supravegheat de fiecare dată”, spune acesta.

În România, uciderea animalelor se pedepsește cu până la un an de închisoare sau cu amendă penală.