Adrian Ovidiu Cătinean, fratele viceprimăriței din Gherla, împreună cu soția lui Ramona, consiliera personală a primarului Ioan Neselean, au fost trimiși în judecată pentru camătă.Procurorii de la Gherla susțin că Adrian Ovidiu Cătinean și-a pus pe picioare ”afacerea” în urmă cu șapte ani. Toată operațiunea infracțională era cunoscută de către soția lui, Ramona Cătinean, care îl ajuta la încasări, retrageri de la Western Union și chiar acordare de ”linii de fianțare”. Cumva normal, la bine și la greu, soția l-a ajutat pe Cătinean, fiind și ea trimisă în judecată în prezentul dosar. 

Rechizitoriul se află în etapa de cameră preliminară pentru a se confirma sau infirma ancheta procurorului de caz. Până în prezent, au fost depuse două cereri de abținere formulate de către judecătorii Tocan Horia-Ovidiu (exclus în trecut de CSM din magistratură, repus de instanță în funcție) și Georgiu Ioan. 

Cu toate acestea, Judecătoria Gherla a admis propunerea procurorului de a prelungi măsura arestului preventiv pentru inculpatul Adrian Ovidiu Cătinean, arată Ziar de Cluj.

Trimiterea în judecată a celor doi s-a făcut la mai puțin de o lună de la perchezițiile efectuate de anchetatorii de la Gherla. Procurorul de caz s-a mișcat rapid și eficient, iar Adrian Cătinean a avut rechizitoriul finalizat înainte de expirarea primei măsuri preventive. Totodată, cei de la Parchetul Gherla susțin că au disjuns din dosar cercetările penale față de alte două persoane. Rămâne de vâzut ce complici au mai avut soții Cătinean și dacă se confirmă că și primarul Neselean era trecut pe ”caiet”.