Caz incredibil la Cluj, unde un candidat la examenul de obținere al permisului de conducere a fost prins drogat la volan, chiar în timpul examinării . Dosarul a fost preluat de către polițiști și urmează să fie cercetat.

La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 09.50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au constat că un candidat, aflat în procesul de examinare pentru obținerea permisului de conducere, s-ar afla sub influența substanțelor psihoactive.

Polițiștii l-au oprit în trafic pe tânărul de 20 de ani, din comuna Florești, pe strada Plevnei din Cluj-Napoca, în timp ce se afla în examen la volanul unui autocamion, în vederea obținerii permisului de conducere.

În momentul înmânării documentelor către examinator, asupra acestuia a fost depistat un plic gol, ce prezenta urme de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Plicul a fost sigilat și înaintat Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, în vederea efectuării cercetărilor necesare.

Tânărul a fost testat cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, reieșind indicii cu privire la prezența acestora.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

De asemenea, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.