O femeie de 75 de ani din Alba Iulia a fost, sâmbătă, victima unei înşelătorii prin metoda „accidentul”, ea dându-i unei persoane necunoscute 6.500 de euro şi 16.000 de lei, după ce a fost păcălită că o rudă ar fi avut un accident rutier şi trebuie supusă unei intervenţii.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, o tentativă de înşelăciune prin metoda „accidentul” şi o faptă consumată au fost înregistrate sâmbătă la Alba Iulia.

„Victimele au fost contactate telefonic, de către o persoană necunoscută, care, după ce şi-a atribuit calitatea de medic, le-a spus că o rudă ar fi fost implicată într-un accident şi trebuie să fie supusă unei intervenţii chirurgicale, într-o clinică privată, iar aceasta costă 54.000 de lei. Din nefericire, o femeie de 75 de ani a crezut ce i s-a spus, iar la uşa sa s-a prezentat o persoană care purta o mască chirurgicală, căreia i-a dat suma de 6.500 de euro şi 16.000 de lei”, se menţionează în comunicat, conform Agerpres.

Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să manifeste prudenţă în cazul în care primesc un astfel de apel telefonic şi să nu dea curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

„Nu trimiteţi şi nu daţi bani unor necunoscuţi, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi şi nu daţi crezare imediat unor „poveşti„ anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, celei mai apropiate unităţi de poliţie”, precizează IPJ Alba.

„Scenetă” penală cu un vârstnic de 82 de ani, doi escroci și o sumă mare de bani. Cum s-a încheiat interacțiunea

La începutul lunii februarie 2024, un vârstnic din Alba a căzut în capcana unor escroci care acționează prin metoda „Accidentul”. Acesta le-a dat infractorilor o sumă mare de bani pe care o avea în locuință.

Sâmbătă, 3 februarie 2024, la nivelul Poliției Municipiului Alba Iulia a fost semnalată o faptă de înșelăciune, prin metoda „Accidentul”, un vârstnic de 82 de ani fiind păgubit cu suma de 32.000 de lei.

Bărbatul a fost contactat telefonic, de către persoane necunoscute, care după ce și-au atribuit diferite calități, i-au prezentat situații neadevărate și au susținut că un membru al familiei acestuia a fost implicat într-un accident rutier.

  coral