• În contextul alegerilor locale care au loc de curând, candidatul Alexandru Curea din partea Partidului AUR, care concurează pentru un loc în Consiliul Județean Cluj, subliniază importanța crucială a iluminatului public stradal în asigurarea securității și prosperității comunității.
  • Iluminatul adecvat în zonele urbane și rurale nu este doar o chestiune de confort, ci și un factor esențial în prevenirea accidentelor, infracțiunilor violente și furturilor.

„Consider că iluminatul public stradal este o prioritate absolută pentru județul nostru. Este un aspect esențial al infrastructurii care influențează direct siguranța cetățenilor noștri și calitatea vieții în comunități”, afirmă Alexandru Curea.

Rolul iluminatului public în prevenirea Incidentelor

Iluminatul public adecvat este esențial pentru reducerea riscului de accidente rutiere, în special în zonele cu trafic intens sau pe drumuri cu vizibilitate redusă. O stradă bine luminată oferă șoferilor și pietonilor o mai bună percepție a mediului înconjurător, reducând astfel șansele producerii unor incidente nefericite

În plus, prezența iluminatului public poate descuraja infracțiunile și activitățile ilegale în zonele urbane și rurale. Străzile luminate sunt mai puțin atractive pentru infractori, iar vizibilitatea crescută poate facilita identificarea și urmărirea suspecților de către autoritățile competente.

„Un sistem eficient de iluminat public poate contribui semnificativ la reducerea infracționalității și la creșterea sentimentului de siguranță în comunitate”, adaugă Alexandru Curea.

Alexandru Curea, candidat AUR la Consiliul Judetean Cluj

Intervenții pentru îmbunătățirea iluminatului public județean

Întrebat despre planurile sale în privința îmbunătățirii iluminatului public în județul Cluj, Alexandru Curea răspunde:

“Una dintre prioritățile mele este să promovez modernizarea și extinderea rețelei de iluminat public în întreg județul. Voi pleda pentru investiții în tehnologii eficiente energetic și în sisteme de iluminat inteligent, care pot fi controlate și monitorizate în timp real. De asemenea, voi susține colaborarea strânsă cu autoritățile locale și cu comunitățile pentru identificarea zonelor cu nevoi urgente de iluminat și pentru implementarea soluțiilor adecvate.”

Angajamentul partidului AUR pentru siguranța clujenilor

Partidul AUR pune un accent deosebit pe siguranța cetățenilor și consideră dezvoltarea iluminatului public stradal drept o componentă esențială a acestui angajament.

„Siguranța clujenilor este o prioritate pentru noi, iar modernizarea și extinderea iluminatului public este o măsură concretă pe care o putem lua pentru a îmbunătăți acest aspect”, afirmă Alexandru Curea.

Prin investiții și intervenții adecvate în infrastructura de iluminat, Partidul AUR își propune să contribuie semnificativ la prevenirea incidentelor și la creșterea calității vieții locuitorilor din județul Cluj.