Deputatul AUR Alin Coleșa a a luat cuvântul cu privire la prețurile exagerate pe care tinerii le întâlnesc la Cluj-Napoca atunci când încearcă să achiziționeze o locuință. În cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul partidului, deputatul a arătat care crede el că este soluția pentru a scădea presiunea asupra prețului și a face mai accesibil municipiul.

„Eu am locuit 11 ani în cămin ANL în Florești în Cetatea Fetei, upă 11 ani am predat acea locuință. Cei 11 ani pentru mine o fost o gură de aer extraordinar de benefic, și pentru mine și pentru alți prieteni de-ai mei.

Din aceste motive cred că una dintre soluțiile pentru a face viața mai accesibile la cluj-napoca și pentru a crea posibilitatea ca tinerii să-și poată achiziționa sau locui în oraș este ca Primăria, din bugetul acesta mare pe care îl are, să construiască mai multe locuințe timp ANL.

Primăria are suprafeșe mari de teren pe care doar ne-a amăgit până la acest moment că va construi ceva, dar n-a făcut-o.

Este o soluție care funcționează, și la acest moment, costurile de producție ar fi sub 1000 € per metru pătrat, deci ar fi accesibile pentru primărie. Nu era nimic luxos, erau pereții de BCA și o structură de beton, dar creștea oferta și controla cumva prețul locuințelor din municipiu.”

Inteventia completă a deputatului Alin Coleșa pe tema subiectului poate fi vizinată în clipul de mai jos de la minutul 41.