Meteorologii prognozează că în următoarele zile temperaturile vor fi apropiate de medie în întreaga țară, însă apoi vremea se va răci considerabil, cu temperaturi ce pot ajunge până la minus 14 grade Celsius în zonele montane, conform prognozei pentru perioada 4 – 17 decembrie.

În Banat, primele zile vor avea variații în temperaturi, cu medii ale maximelor de 5 – 7 grade și minime între -4 și 0 grade, urmând ca în a doua parte a intervalului să se apropie de mediile climatologice, cu maxime de 4 – 6 grade și minime în jurul valorii de 0 grade. Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și va persista până la finalul perioadei.

În Crișana, în prima săptămână, temperaturile vor avea variații importante, cu maxime de 5 – 7 grade și minime între -4 și -2 grade, urmând ca în a doua săptămână să se apropie de mediile climatologice, cu maxime de 4 – 6 grade și minime între -2 și 0 grade. Probabilitatea de precipitații va crește din 7 decembrie și va rămâne ridicată până la finalul perioadei.

În Transilvania, primele zile vor avea variații între 2 – 4 grade și minime între -8 și -3 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână să aibă maxime ușor pozitive și minime negative. Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și va rămâne ridicată până la sfârșitul intervalului.

În Maramureș, primele zile vor avea maxime între 2 – 4 grade și minime până la -5 grade, urmând ca în a doua săptămână să se apropie de mediile climatologice, cu maxime de 2 – 4 grade și minime între -3 și -1 grad. Precipitațiile vor fi mai semnificative pe data de 8 decembrie.

În Moldova, primele zile vor avea temperaturi medii de până la 3 grade ziua și între -5 și -2 grade noaptea, urmând ca în a doua săptămână să scadă ușor sub valorile normale, cu maxime în jurul a 1 grad și minime între -5 și -4 grade. Probabilitatea de precipitații va rămâne ridicată până la finalul intervalului.

În Dobrogea, primele zile vor avea maxime între 4 și 8 grade și minime între -2 și 4 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână să scadă ușor, cu maxime de 4 – 5 grade și minime între -1 și 1 grad. Precipitațiile vor fi mai probabile în data de 4 decembrie și din nou începând cu 7 decembrie.

În Muntenia și Oltenia, temperaturile vor fi apropiate de medie, cu maxime între 3 și 7 grade și minime între -6 și 3 grade, urmând ca în a doua săptămână să se apropie de mediile climatologice. Probabilitatea de precipitații va fi mai redusă, exceptând intervalul 7-11 decembrie, când se așteaptă cantități moderate de ploaie și lapoviță.

La munte, temperaturile vor fi reci, cu maxime între -7 și 4 grade și minime între -14 și 0 grade, cu posibilitate de ger la altitudini mari. Precipitațiile vor fi mai probabile în intervalul 7-11 decembrie, predominant sub formă de ninsoare.

coral