Administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii, prin Serviciul Public Poliția Locală, a demarat o campanie de gestionare eficientă și profesionistă a parcărilor de reședință de pe raza municipiului.

Astfel, odată cu preluarea în administrare a parcărilor de reședință de către Serviciul Public Poliția Locală, s-a realizat un inventar a acestora, pentru identificarea parcărilor amenajate, dar și a celor care au nevoie de lucrări de amenajare, în conformitate cu Regulamentul de gestionare a parcărilor publice și de reședință din Municipiul Câmpia Turzii, aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local.

Înainte de finalizarea inventarului, la nivelul Municipiului existau 1251 de locuri de parcare amenajate și 359 de locuri de parcare neamenajate.

În acest moment, există 1752 de locuri de parcare amenajate, dar și 221 de locuri de parcare neamenajate. Dintre locurile amenajate s-au desființat un număr de 125 de locuri, deoarece acestea erau înființate pe spațiile verzi.

După preluarea administrării parcărilor de către Serviciul Public Poliția Locală, s-a realizat o împărțire a acestora pe 9 sectoare: 4 sectoare în zona centrală și 5 sectoare în zona Blocuri.

În această perioadă, pe mai multe străzi din Municipiul Câmpia Turzii se montează plăcuțe de identificare a locurilor de parcare de reședință cu scopul identificării proprietarilor și prevenirii parcărilor ilegale, investiție a administrației publice locale, menită să vină în sprijinul cetățenilor care închiriază aceste locuri de parcare.

Începând de vineri, 20 septembrie 2019 s-au demarat lucrările de montare a plăcuțelor de identificare în sectorul 1, străzile Laminoriștilor și Andrei Mureșanu, iar de săptămâna viitoare se vor monta plăcuțe în sectorul 5, străzile Griviței, Mureșului și Gheorghe Barițiu, demers care continuă până la finalizarea tuturor sectoarelor.

Persoanele rezidente în Municipiul Câmpia Turzii, care sunt interesate de închirierea unui loc de parcare de reședință pot depune o cerere la Registratura Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, urmând a fi contactați de Serviciul Public Poliția Locală, telefonic sau în scris pentru finalizarea procedurii.