În luna iulie 2023 piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au făcut parte din echipajele aeromedicale SMURD și au executat 61 de misiuni de salvare.
Personalul aeronavigant al unităţii a acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi transferarea de urgență a pacienților critici, fiind transportate la unităţile spitaliceşti 49 de persoane.
Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Jibou – 37 intervenții, Brașov – 24 intervenții.
Pe parcursul lunii iulie 2023, personalul aeronavigant al unității a executat în cadrul punctelor de operare aeromedicale menţionate un volum de aproximativ 70,18 ore de zbor, îndeplinind misiunile de zbor în deplină securitate aeronautică.
Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 124 misiuni aeriene în luna iulie 2023 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.
Asigurarea meteorologică a fost realizată în luna iulie 2023 prin furnizarea operativă a datelor şi informaţiilor privind evoluţia condiţiilor meteorologice, care au contribuit la executarea în condiţii de securitate a 228 misiuni de zbor de către elicopterele I.G.Av.
În continuare, piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca sunt mereu prezenți în sprijinul comunității.