Tentativă eșuată de a închide gura presei pentru Bogdan Buta, patronul UNTOLD, care a cerut instanței de judecată să-l oblige pe jurnalistul Liviu Alexa să nu mai scrie despre el, atât pe plan personal cât și pe plan profesional.

În concret, cofondatorul UNTOLD ceruse instanței clujene, printr-o ordonanță presedințială, să îl oblige pe Liviu Alexa să mai publice materiale de presă și să le șteargă pe cele publicate deja.

Instanța de judecată a considerat însă că măsura nu se impune și a respins cererea.

“Respinge exceptia lipsei de interes în formularea cererii, exceptie invocată de pârâti prin întâmpinare. Admite exceptia lipsei calitătii procesuale pasive a pârâtei TM, exceptie invocată prin întâmpinare.

Respinge cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulată de reclamantul BUTA IOAN BOGDAN, în contradictoriu cu pârâta TM, ca urmare a admiterii exceptiei lipsei calitătii procesuale pasive.

Admite exceptia de inadmisibilitate în formularea capătului de cerere nr.3, exceptie invocată de pârâti prin întâmpinare.

Respinge ca inadmisibil capătul de cerere nr.3.

Respinge cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulată de reclamantul BUTA IOAN BOGDAN în contradictoriu cu pârâtii ALEXA LIVIU DORU ALIN si PAGINA CIUDATULUI SRL în calitate de titular ar dreptului de folosintă al paginii web www.ziardecluj.ro si de radiodifuzor al postului de televiziune NCN (licentă natională) si NCN Cluj-Napoca.

Respinge cererea reclamantului de acordare a cheltuielilor de judecată.

Pârâtii vor solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. “

“Orice constrângere asupra mea ar fi fost un atentat la libertatea de exprimare“, a artătat Liviu Alexa pentru Ziar de Cluj.

Reamintim faptul că jurnalistul Liviu Alexa a oferit bomba acest început de an, după ce a publicat, în exclusivitate, mărturia a doi minori care susțineau că a avut relații amoroase cu patronul Untold.

Detaliile apărute în presă s-au concretizat într-o sesizare din oficiu, care însă nu a ajuns să ia forma unui rechizitoriu, întrucât cauza a fost clasată.

 

  coral