Pompierii clujeni au fost alarmați pentru a salva un copil care a căzut în râul Someșul Mic, pe raza localității Apahida, în jurul orei 19.30.

Copilul de 14 ani se juca alături de alți copii și de câinele său, pe care l-a dus în albia râului pentru a bea apă. În acel moment băiatul a fost luat de curentul râului și purtat în aval, până când acesta a reușit să se prindă de o creangă de pe marginea apei.

Copiii au văzut că băiatul nu mai poate să iasă cu puterile lui din râu și au anunțat angajații unui operator economic care se afla în apropiere, care la rândul lor au anunțat situația la numărul unic pentru urgențe 112.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale, o barcă de salvare și un echipaj SMURD, iar imediat după ce au ajuns la locul evenimentului au evaluat rapid adâncimea râului în zona respectivă, după care unul dintre salvatori a intrat în apă, asigurat cu o cordiță, a traversat râul și a reușit să-i scoată imediat din albia râului. A fost salvat băiatul cât și câinele său.

Copilul a fost consultat de echipajul SMURD și a fost transportat la spital pentru un consult amănunțit, având în vedere că a stat aproape 10 minute în apa rece a râului.

coral