Consiliul Local Târgu Mureş a votat, joi, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului pentru opt personalităţi locale, între acestea regăsindu-se şi Camelia Vasilica Săbădean, asistenta de laborator care a donat până acum 60 de litri de sânge, în 134 de donări.

Camelia Vasilica Săbădean este asistent principal de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi a devenit cunoscută în ţară după ce chipul ei a fost proiectat pe clădirile comerciale din Times Square din New York, în semn de recunoştinţă pentru numărul mare de vieţi salvate, arată Agerpres.

 

Asistenta a donat sânge pentru prima oară în luna octombrie 1988, la vârsta de 18 ani, fiind angajata Centrului de Transfuzii din Târgu Mureş, iar de atunci nu a încetat nicio clipă să doneze.

 

Pe lista aprobată, joi, de Consiliul Local Târgu Mureş se mai regăsesc Leontina Pop – solistă de muzică populară, Balaicz Zoltán – primarul oraşului Zalaegerszeg din Ungaria, Pávai István – etnomuzicolog, Lőrincz Ludovic (Post mortem) – coregraf, Dimitrie Poptămaş – scriitor, fost director la Biblioteca Judeţeană Mureş; profesor Virgil Pană – cercetător ştiinţific şi Koszorus Kálmán Antal – muzician.

Începând cu anul 1997, Municipiul Târgu Mureş decernează titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Târgu Mureş” pentru a onora personalităţile marcante ale oraşului care, prin aportul adus, au contribuit la ridicarea prestigiului localităţii.