Referitor la acuzele domnului europarlamentar Cristian Ghinea față de Ministrul Fondurilor Europene, domnul Marcel Boloș, președintele PNL Cluj, euparlamentarul Daniel Buda, precizează faptul că acestea nu doar că sunt nefondate dar sunt și profund imorale și incorecte. Dincolo de respectul pe care îl port oricărui ales al poporului, nu pot să constat, domnule Ghinea, reaua dumneavoastră credință în abordarea acestui subiect pe care, în calitate de europarlamentar, l-ați fi putut rezolva pe calea unei simple întrebări adresate Comisiei Europene, în baza procedurilor parlamentare de care dispuneți.

"Pornit în goana după voturi și senzațional, ați uzitat spațiul public, improșcând cu noroi în ministrul care, în 4 luni de mandat, a reușit ceea ce dumneavostră din păcate nu ați reușit la Ministerul Fondurilor Europene. Domnul Boloș, în 4 luni de mandat, a reușit să creioneze mecanismele prin care, cu ajutorul fondurilor europene, să se creeze premisele de conectare la gaz a peste 200.000 gospodării și să deblocheze alte proceduri menite să simplifice accesearea fondurilor, aspecte care, din păcate, au fost irelevante în mandatul dumneavoastră. Deși, așa cum spuneam, puteați verifica la Comisia Europeană lipsa unui conflict de interese, ați preferat să spuneți neadevăruri.

Spre știința dumneavoastră și a opiniei publice, Comisia Europeană a fost chestionată despre acest subiect. Instituția a răspuns “expressis verbis" la adresa Nr. 617/25.02.2020, faptul că nu întrevede existența vreunui conflict de interese în privința domnului ministru Marcel Boloș în condițiile în care, demararea înființării acestei Autorități de Management s-a realizat cu mult timp înainte ca domnia să fie numit ministru.

Cred că, în calitate de europarlamentar, ar trebui să vă concentrați pe mecanismele și procedurile pe care le avem la îndemână, atât eu cât și dumneavoastră, să venim în spațiul public cu informații corecte și să ne batem ca interesele României la Bruxelles să fie reprezentate. Îmi displace profund că am fost nevoit să intervin pe acest subiect, însă opinia publică are dreptul să fie corect informată.", arată Daniel Buda într=un comunicat remis pe adresa redacției.