În cadrul lucrărilor de întreținere curentă și periodică desfășurate pe drumul județean DJ 109V Pădureni – Satu Lung – Giula – DJ 109S, Consiliul Județean Cluj a demarat așternerea de covor asfaltic.

Operațiunile de asfaltare vizează un sector în lungime de aprox. patru  kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 11+400 și 15+372, în condițiile în care, în ansamblu, lucrările de întreținere vizează tronsonul de 8,772 kilometri situat între km 6+600 și km 15+372.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj„E un drum județean important care asigură legătura directă cu zona metropolitană, pe direcția Chinteni – Cluj-Napoca. Odată finalizate lucrările de întreținere, inclusiv de asfaltare a sectorului în lungime de patru kilometri, vor fi numeroase beneficii pentru toți cei care tranzitează zona metropolitană.

Anterior au fost executate lucrări constând în frezarea zonelor de carosabil deteriorate, curățarea șanțurilor și a rigolelor, curățarea podețelor, tratarea burdușirilor și a tasărilor, înlocuirea și prelungirea de podețe și lucrări mecanizate de asigurare a scurgerii apelor.

După finalizarea asfaltării, lucrările de întreținere vor continua pe restul tronsonului cu operațiuni de completare a acostamentelor, reprofilarea drumurilor laterale și tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului.