În cadrul unei conferințe de presă susținute în cursul zilei de vineri, 16 februarie, AUR Cluj-Napoca anunță faptul că va condamna cu vehemență tactica mafiotă prin care Primăria Cluj, condusă de eternul Emil Boc, își bate joc de memoria clujenilor.

            Consiliul Local girează și practică specula cu locuri de veci în Cimitirul Mănăștur.  Suprafețele pentru care există o primă decizie a instanței privind deshumare și mutarea NU fac parte din cimitirul propriu-zis ci dintr-o extensie clasificată în zona G2 – zonă de protecție.

Cel puțin parțial, ele NU sunt proprietatea municipiului. Primăria încălcă dreptul la proprietate încadrând-o în zona G2.

Avem de-a face cu o serie intreaga de operațiuni: vânzări, concesionări, autorizări ilegale de suprafețe locuri de veci. Primaria Cluj gireaza o piață neagră a locurilor de veci. A   încălcat propriile reglementări urbanistice, speculând dorința firească a oamenilor de a fi îngropați cât mai aproape de oraș, aproape de rude. Suprafata disponibilă e mică, foarte mică. 

            Boc, marionetă a mafiei imobiliare, a transformat așadar cimitirul din Mănăștur într-o afacere profitabilă pentru mafia imobiliară, sacrificând cu cinism memoria celor dispăruți.

coral