Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a introdus posibilitatea completării pe internet a declarației pentru cei care sosesc din zonele “galbene”.

“Având în vedere pandemia de Covid-19 și măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului, pasagerii care sosesc în România din țările / zonele cu risc epidemiologic ridicat (zone declarate „galbene” de către Institutul Național de Sănătate Publică) au obligația de a completa o declarație pe propria răspundere înainte de intrarea în țară.

AIAIC pune la dispoziția pasagerilor săi posibilitatea de a completa această declarație, on-line, accesând pagina oficială de internet a aeroportului www.airportcluj.ro, secțiunea Știri și Noutăți, unde vor găsi link-ul către platforma https://chestionar.stsisp.ro a Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Astfel, călătorii care sosesc pe aeroport pot scana această declarație pe un dispozitiv electronic cu conexiune la internet pus la dispoziție în cadrul terminalului de sosiri. Completarea declarației on-line va determina reducerea timpilor de așteptare și fluidizarea fluxului de pasageri sosiți la AIAIC evitându-se, astfel, aglomerările și riscul de răspândire a virusului”, a transmis conducerea AIAIC.

Aceasta a adăugat că, având în vedere situația generată de pandemia de Covid-19, recomandă pasagerilor ca la sosire în aeroport să respecte toate măsurile de distanțare socială, măsurile sanitare obligatorii de purtare a măștii și toate instrucțiunile personalului aeroportuar.