Consiliul Județean Cluj a reluat lucrările de întreținere, cu asfaltare, demarate în cursul anului trecut pe drumul județean 103G Săndulești – (DJ 103I) Cheile Turzii. Este vizat, astfel, un tronson în lungime de aproape patru kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 31+320 și 35+230.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Această asfaltare are o importanță aparte întrucât vizează un drum județean ce asigură un acces rapid la drumul național DN1, pe direcția Turda. Totodată, facilităm în acest fel accesul la o serie de obiective cu un important potențial turistic, respectiv la drumul județean 103I, spre Rezervația Naturală Cheile Turzii și la drumul județean 107L, spre lacurile de pescuit sportiv de la Ciurila”.

Lucrările recent reluate vizează finalizarea sectorului cuprins între pozițiile kilometrice 32+513 și 35+230. În această fază, a fost deja finalizată așternerea stratului de balast stabilizat și au fost demarate lucrările de așternere a covorului asfaltic.

Operațiunile de întreținere a acestui drum județean mai prevăd completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, montarea de parapeți metalici acolo unde situația impune acest lucru, tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare precum și lucrări de marcaje rutiere, după finalizarea asfaltării.

Reamintim, în acest context, faptul că, în cursul anului trecut, Consiliul Județean a executat pe acest drum lucrări de reprofilare cu adaos de piatră spartă, cu cilindrare, operațiuni de așternere a stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării și de așternere a covorului asfaltic pe două sectoare.