Un bărbat este cercetat penal după ce a consumat alcool într-un local din staţiunea Lacu Roşu din judeţul Harghita, a refuzat să plătească, apoi s-a urcat la volan, fiind oprit în trafic de poliţişti şi jandarmi. Pentru că a refuzat să iasă, poliţiştii au spart un geam lateral, l-au scos din autoturism şi l-au încătuşat.

Reprezentanţii Jandarmeriei Harghita au anunţat că, duminică după-amiază, jandarmii de la postul montan Lacul Roşu au fost solicitaţi să intervină la un bar din localitate unde, după ce a consumat mai multe băuturi alcoolice, un bărbat a vrut să plece fără să achite nota de plată.

Jandarmii au reuşit să îl convingă pe bărbat să plătească, dar în scurt timp acesta a sunat la 112 şi a reclamat că două persoane îi interzic să părăsească localul. De asemenea, el a mai transmis că este sub influenţa băuturilor alcoolice şi că nu ştie unde se află.

Imediat ce a părăsit localul, bărbatul a urcat la volanul autoturismului şi a plecat pe străzile din localitate.

Oamenii legii au plecat în urmărirea acestuia şi au reuşit să îl opreacă în scurt timp.

„Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din judeţul Constanţa, a refuzat, la solicitarea poliţiştilor sosiţi la faţa locului din municipiul Gheorgheni, să iasă din maşină şi să se supună testării cu aparatul alcooltest, blocând uşile autoturismului. Pentru că refuzul lui a fost unul categoric, poliţiştii au recurs la spargerea geamului lateral”, a transmis Jandarmeria Harghita, conform Agerpres.

După ce a fost scos din maşină, bărbatul a fost încătuşat şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Gheorgheni pentru recoltarea de probe biologice, arată Hotnews.ro