Reprezentanții IPJ Cluj s-au autosesizat în ceea ce privește fapta de agresiune în care este implicat consului onorific al Italiei la Cluj Napoca, Massimo Novali, care ar fi bătut  cu pumnii și picioarele un alt bărbat, tot italian.

”La data de 4 iulie a.c., în jurul orei 10.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că un bărbat, de 45 de ani, cetățean italian, ar fi fost agresat fizic, de către un bărbat de 61 de ani.

Bărbatul de 45 de ani a susținut faptul că ar fi fost agresat fizic, fiind lovit cu pumnul și piciorul.

Polițiștii i-au oferit îndrumările legale referitoare la dreptul de a formula o plângere prealabilă, în termenul prevăzut de lege, urmând astfel a fi stabilite toate împrejurările în care ar fi avut loc evenimentul”, arată IPJ Cluj.

Consulul onorific al Italiei în Cluj Napoca, Massimo NOVALI, este acuzat că a lovit un bărbat care ținea un copil de aproximativ 2 ani în brațe

Potrivit Gazeta de Cluj, o femeie din Târgu Mureș povestește că a sosit în această dimineață, împreună cu viitorul ei soț, cetățean italian, și copiii pe care îi au, conform unei programări, la Consulatul Onoricic al Republicii Italia în Cluj Napoca. Motivul venirii la consulat a fost întocmirea unui dosar necesar pentru a se putea căsători.

”Am venit, împreună cu copiii și viitorul meu soț din Târgu Mureș pentru a obține o serie de documente de la Consulatul Onorific al Italiei la Cluj Napoca. Când am ajuns aici, ni s-a spus că o parte din documente nu sunt bune și că trebuie să mergem la București.

Trebuia să luăm ceva hârtii pentru a ne face dosarul pentru căsătorie. Viitorul meu soț, care este italian, s-a enervat și a ridicat vocea. În timp ce mergeam spre ieșirea din clădire i-am spus să se întoarcă să își ceară scuze. S-a dus și îl ținea pe unul dintre copiii noștri în brațe.

Când a intrat în clădirea consulatului, domnul consul, fără să spună nimic i-a dat un pumn și un picior în piept! Abia și-a ținut echilibrul bărbatul meu. Se putea întâmpla o nenorocire dacă se dezechilibra pentru că ar fi putut răni copilul. Ne-am speriat tare și am chemat poliția.

Când au venit, polițiștii m-au chemat și pe mine să fac recunoașterea agresorului. Când am intrat în camera unde se afla domnul consul a sărit și la mine, de față cu polițiștii, să mă împingă afară. Acum mergem la Medicina Legală Cluj și apoi la secția 5 poliție ca să depunem plângerea”, a declarat femeia vizibil speriată.