Preţul berii la Oktoberfest din Germania va creşte cu o medie de 3,9% şi va depăşi pentru prima dată pragul de 15 euro pentru o halbă (aproape 75 de lei), a anunţat miercuri oraşul München.

O halbă de bere de 1 litru la festivalul din capitala Bavariei va costa între 13,60 şi 15,30 euro în acest an, a declarat municipalitatea. Anul trecut, intervalul de preţ pentru un litru de bere la festival a fost între 12,60 şi 14,90 euro, notează agenţia DPA.

În calitate de organizator al Oktoberfest, municipalitatea verifică dacă preţurile calculate de proprietarii de baruri sunt rezonabile. Pentru a face acest lucru, le compară cu preţurile practicate de marile unităţi de catering din München. Acestea percep în prezent între 7,70 şi 12,80 euro pe litru de bere.

Cu toate acestea, berea Oktoberfest implică costuri suplimentare. Aceasta este fabricată special pentru festival şi este deosebit de puternică, cu un conţinut de alcool de aproximativ 6%.

În plus, proprietarii trebuie să monteze şi să demonteze corturile pentru cele două săptămâni ale festivalului şi există muzică live, arată Mediafax.ro

În urmă cu 20 de ani, un litru de bere costa între 6,70 EUR şi 7,10 EUR.

Peste şase milioane de turişti sunt aşteptaţi la ediţia din acest an.

Anul trecut, 7,2 milioane de oaspeţi au luat parte la festivalul berii pe o vreme fantastică, mai mulţi decât în ultimele decenii. Ei au băut 6,5 milioane de litri de bere. Cantitatea de carne consumată nu a fost publicată.