Pariurile sportive sunt un hobby la îndemâna oricui. Pentru a-și testa cunoștințele, un iubitor de sport are nevoie doar de o conexiune la internet și de 20-30 de lei pentru a alimenta contul deschis la o agenție online. De exemplu, la Excelbet depunerea minimă este de 20 de lei.

În acest articol vom prezenta pașii de urmat pentru a juca la pariuri, de la înregistrarea pe platforma unui operator la alegerea tipului de bilet. Ne vom referi la pariurile online, întrucât acestea sunt mai accesibile și mai avantajoase.

Dacă nu ai pariat până acum și ai vrea să încerci și această distracție, trebuie mai întâi să alegi un operator. În cazul în care nu ai timp la dispoziție să faci o comparație între tot ce există pe piață, îți recomandăm să îți deschizi cont la una dintre agențiile fruntașe din topurile pe care le găsești pe site-urile de recenzii.

Poți beneficia de o ofertă fără depunere

După ce completezi formularul de înscriere și îți activezi contul, următorul pas este să efectuezi un prim depozit (în cazul în care nu beneficiezi de o ofertă promoțională fără depunere, constând în fonduri suplimentare sau într-un pariu gratuit).

Apoi, poți plasa primul bilet, care conține următoarele elemente: selecția/selecțiile de pe el, cota, miza și câștigul potențial. Profitul este diferența dintre câștig și miză.

Biletele la pariuri sunt de mai mult feluri. În funcție de momentul plasării, există pariuri premeci (plasate înainte de startul meciului), live (plasate în timpul desfășurării meciului) și antepost (care sunt decise după o perioadă mai lungă de timp). În funcție de numărul de selecții, există bilete single (cu o singură selecție) și multiple (cu mai multe selecții).

Pentru a plasa un bilet single (individual), trebuie doar să dai click pe cota din dreptul selecției dorite. Cum ajungi la acea selecție? Foarte simplu! Să spunem că vrei să pariezi pe victoria lui FCSB în meciul cu FC Argeș. Sunt două metode prin care poți ajunge în meniul meciului: fie direct, scriind numele uneia dintre cele două echipe în bara de căutare (platformele tuturor operatorilor „serioși” au funcție de căutare), fie prin intermediul meniului lateral care există pe toate site-urile, accesând sportul, țara, apoi competiția.

Dacă FCSB învinge, biletul este câștigător, iar banii primiți în cont sunt produsul dintre miză și cotă.

Bilete multiple, în sistem și cu baze

Pentru a plasa un bilet multiplu (de tip acumulator), se dă click cotele aferente mai multor selecții. Fiecare selecție este adăugată automat pe biletul virtual, iar câștigul este calculat în raport cu cota finală, care este produsul dintre cotele tuturor selecțiilor. Nu este nimic complicat.

La rândul lor, biletele cu mai multe selecții se împart în bilete în sistem și bilete cu baze.  Sistemele sunt folosite de pariorii care vor să joace „acoperit”. Concret, dacă pui patru meciuri pe bilet, poți opta între sistemele 1/4, 2/4 și 3/4. Dacă optezi pentru sistemul 2/4, obții un câștig în cazul în care minim oricare două selecții de pe bilet sunt câștigătoare. Desigur, nu vorbim despre un câștig mare, dar măcar nu pierzi toată miza. În cazul în care ies toate cele patru selecții, câștigul este mai mic decât dacă ai fi jucat din start bilet multiplu fără sistem.

Biletele cu bază aduc un câștig posibil ceva mai mare, pentru că și riscul este mai ridicat. Dacă ai patru selecții pe bilet, poți alege de la una la trei baze. Restul selecțiilor poate fi jucat în sistem. De exemplu, stabilești o bază, apoi optezi pentru un sistem 2/3. Este obligatoriu ca selecția aleasă drept bază să fie câștigătoare, la fel ca minim două dintre celelalte trei selecții.

Unii operatori oferă și sisteme britanice:

·       Trixie – sistem folosit pe un bilet cu 3 meciuri ce conține 4 pariuri: 3 duble și o triplă.

·       Yankee – sistem folosit pe un bilet cu 4 meciuri ce conține 11 pariuri: 6 duble, 4 triple și un acumulator.

·       Super Yankee (Canadian) – sistem folosit pe un bilet cu 5 meciuri ce conține 26 de pariuri: 10 duble, 10 triple, 5 combinații de câte 4 selecții și un acumulator.

·       Heinz – sistem folosit pe un bilet cu 6 meciuri ce conține 57 de pariuri: 15 duble, 20 triple, 15 combinații de câte 4 selecții, 6 combinații de câte 5 selecții și un acumulator.

·       Super Heinz – sistem folosit pe un bilet cu 7 meciuri ce conține 120 de pariuri: 21 duble, 35 triple, 35 combinații de câte 4 selecții, 21 combinații de câte 5 selecții, 7 combinații de câte 6 selecții și un acumulator.

·       Goliath – sistem folosit pe un bilet cu 8 meciuri ce conține 247 de pariuri: 28 duble, 56 triple, 70 combinații de câte 4 selecții, 56 combinații de câte 5 selecții, 28 combinații de câte 6 selecții, 8 combinații de câte 7 selecții și un acumulator.

Pariurile cu mai multe selecții au avantajele lor, însă îți recomandăm să joci în special bilete individuale, pentru că doar prin intermediul lor îți poți valorifica toate cunoștințele despre sport. Pariurile de tip acumulator seamănă mai mult cu jocul la loterie coral