Un barbat in varsta de 59 de ani din Reteag a fost retinut de politisti dupa ce a impuscat cainele unui vecin. De asemenea, cele doua arme pe care barbatul le detinea au fost ridicate, fiind suspectat ca isi confectiona munitia in mod ilegal si artizanal.

Conform politistilor, in de 14 martie, în timp ce se afla în grădina locuinței, bărbatul de 59 de ani ar fi executat, fără drept, un foc cu o armă neletală, pe care o deținea în mod legal, asupra unui câine ce aparținea unui bărbat, de 48 de ani, din Reteag. Ulterior, din nefericire, câinele a decedat. Totodată, în urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că acesta fi deținut, fără drept, cantitatea de aproximativ 712 grame pulbere neagră, pe care ar fi folosit-o la producerea, cu ajutorul unor prese, de muniție artizanală, pentru armele deținute în mod legal.

Tot in 14 martie, polițiștii au indisponibilizat de la domiciliul bărbatului o armă letală cu destinația vânătoare și 2 arme neletale cu destinația tir sportiv, toate deținute legal, însă cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la săvârșirea unor infracțiuni. Totodată, au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 712 grame pulbere neagră, utilizată la producerea de muniție artizanală, 2 prese pentru confecționarea de muniție artizanală, 19 cartușe confecționate artizanal și 79 de cartușe deținute legal.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției, iar în urma audierilor, a fost reținut pentru 24 de ore. De asemenea, în ceea ce privește neregulile constatate de polițiști cu privire respectarea condițiilor de păstrare a armelor și munițiilor, de către o persoană autorizată, urmează a fi dispuse măsurile legale.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. La activități au acționat în sprijin polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor.