Un bărbat în vârstă de 40 de ani din comuna bistriţeană Sânmihaiu de Câmpie şi-a pierdut viaţa, duminică, după ce a intrat în apa unui lac privat din localitate, dar nu a mai reuşit să iasă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că bărbatul se afla în apropierea lacului împreună cu un grup de cunoscuţi.

„Astăzi, 28 mai, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Lechinţa au fost sesizaţi că, într-un lac din Sânmihaiu de Câmpie o persoană s-a înecat. La faţa locului, s-a stabilit faptul că este vorba despre un bărbat, de 40 de ani, din Sânmihaiu de Câmpie, care se afla în apropierea unui lac, împreună cu un grup de mai multe persoane, iar la un moment dat a intrat în apă şi nu a mai ieşit la suprafaţă. În urma căutărilor, bărbatul a fost găsit, însă, din nefericire, acesta era decedat. Cadavrul a fost preluat de Serviciul Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei”, a informat Poliţia.

La locul solicitării au fost mobilizate un echipaj de scafandri, un echipaj de prim-ajutor şi cel de terapie intensivă ale SMURD şi un echipaj al Ambulanţei.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, căutările au durat aproximativ două ore şi jumătate.

Un bărbat de 51 de ani, care a încercat să îl salveze pe cel care s-a înecat, a fost transportat la spital, dar se află în afara oricărui pericol.

Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis pentru ucidere din culpă, urmând a fi stabilite toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.