Emil Boc a vorbit la o emisiune radio despre problema traficului din Cluj-Napoca, ce este de multe ori blocat, într-o singură zi. Întrebat ce soluții imediate există, făcând abstracție de cele pe termen lung cum ar fi metroul și centura metropolitană, edilul a evidențiat faptul că alte soluții în afară de transportul în comun nu există.

Primarul a spus că în curând, în orașul Cluj-Napoca, tramvaiul va fi prioritizat și susține că nu este normal ca într-o mașină să circule o persoană, iar în spatele acelei mașini, transportul în comun cu „100 de oameni” sau tramvaiul cu „150”:

„Există transportul în comun, de mâine puteți circula gratuit, e vineri. Este prima alternativă. Toate analizele arată că 70% dintre mașinile care cirulă, circulă cu o persoană. Asta spune mult despre confortul nostru. Trebuie să ne schimbăm și noi gândirea și atitudinea în orașele mari și să punem și noi alternativa la mașini. Așa au făcut toate orașele moderne din lume care pun accent pe calitatea vieții, diminuarea poluării, creșterea speranței de viață. 

Noi nu putem opri oamenii să își cumpere mașini. Nu avem cadru legal, oamenii își pot cumpăra câte mașini vor. Statul român le permite să își cumpere. Un autobuz cu 100 sau un tramvai cu 150 de oameni are prioritate față de o mașină care are o persoană. Asta vom face acum și cu tramvaiul, pe zona de la Splaiul Independenței până pe Barițiu, vom prioritiza linia de tramvai, la finalizarea lucrărilor la străzile din jurul Parcului Central. Și acolo vom avea din august tronson dedicat pentru circulația cu tramvaiul. Nu e normal ca 150 de oameni să stea în spate la o mașină goală”, a explicat Emil Boc.