Bonmati, care şi-a consolidat locul în fruntea fotbalului feminin prin câştigarea premiului FIFA’s The Best, Ballon d’Or şi MVP al Cupei Mondiale, printre alte realizări, a urcat pentru a doua oară pe scenă luni, când echipa de fotbal feminin a Spaniei a fost desemnată echipa anului, prima echipă feminină care a câştigat acest premiu.

Tom Brady, de şapte ori campion la Super Bowl, i-a înmânat lui Djokovic cel de-al cincilea premiu Laureus, după ce cel mai bine clasat jucător de tenis s-a bucurat de un 2023 remarcabil. Sârbul a egalat recordul din toate timpurile al lui Margaret Court de 24 de titluri de Grand Slam după ce a câştigat US Open în septembrie anul trecut.

Djokovic a disputat toate cele patru finale majore din 2023, câştigând şi Openul Australiei şi cel al Franţei. El a fost finalist la Wimbledon.

Mijlocaşul englez Jude Bellingham, care a impresionat LaLiga, în primul său sezon la Real Madrid, a fost desemnat Sportivul Revelaţiei al Anului, fiind primul fotbalist care a câştigat acest premiu.

Nominalizaţii la Premiile Laureus World Sports Awards sunt selectaţi de către presa mondială, în timp ce câştigătorii sunt stabiliţi de către cei 69 de membri ai Academiei Mondiale Laureus World Sports. Premiile sunt decernate anual începând cu anul 2000.

Lista câştigătorilor:

Sportiva mondială a anului: Aitana Bonmati (fotbal)
Sportivul mondial al anului: Novak Djokovic (tenis)
Echipa mondială a anului: Echipa feminină de fotbal a Spaniei
Descoperirea mondială a anului: Jude Bellingham (fotbal)
Revenirea mondială a anului: Simone Biles (gimnastică)
Sportivul cu dizabilităţi al anului: Diede de Groot (tenis)
World Action Sportsperson al anului: Arisa Trew (skateboard)
Laureus Sport for Good: Fundaţia Rafa Nadal

 

coral