Un număr de 60 de studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) vor primi, în acest an universitar, burse speciale pentru activitatea științifică.

Cu o valoare lunară de 2000 de lei, bursele sunt destinate studenților cu activitate universitară foarte bună şi performanţe în domeniul cercetării ştiinţifice, 49 dintre aceștia fiind înscriși la cursurile de master ale UBB, ceilalți fiind studenți la nivel licență. Bursele vor fi acordate studenților în domeniul Științe ale Naturii/Exacte/Inginerești (32 de burse), celor în domeniul Științe Sociale (16 burse) și Științe Umaniste (12 burse).

Bursele sunt acordate studenților la nivel licență și master în urma unei selecții în cadrul căreia sunt luate în considerare descrierea și susținerea publică a proiectului de cercetare propus de studenții înscriși în competiție, lucrările publicate și comunicările științifice, precum și mediile anilor de studii, media obținută la licență sau cea de admitere la master.

 „UBB se află constant pe primele locuri din ţară în clasamentele academice, iar cultura competitivităţii pe care încercăm să o menținem ţinteşte spre excelenţă în toate domeniile pe care le abordăm, de la cercetare şi act didactic, la implicarea în comunitate şi relaţia cu studenţii. Aceste burse sunt acordate tocmai pentru stimularea performanţei şi a cercetării ştiinţifice de excelenţă în rândul studenţilor noştri.”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Devenit deja o tradiție, programul de burse speciale pentru activitatea științifică urmărește să sprijine studenții talentați (nivel licență și nivel master)  în a-și dezvolta coerent ideile și proiectele inovatoare și să stimuleze creativitatea științifică  în toate domeniile importante ale cunoașterii.

coral