Un român a calculat cât costă să locuiești singur, în Londra, în „condiții de minimă decență”. El a „pus pe hârtie” câți bani se duc pe întreținere, distracții și călătorii. La final, el conchide că „e trist, dar adevărat”.

Un român stabilit în Marea Britanie a făcut un calcul complet și a aflat „cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții de minimă decență”.

Cât costă să stai în Londra. Cheltuieli lunare
Conform paginii de Facebook Anunțul UK, chiria în Londra costă aproape 1.000 de lire, la care se adaugă plata întreținerii. Iată sumele vehiculate de românul care a făcut acest calcul:

„Studio în Romford (Estul Londrei) – £950 (contract făcut cu 14 luni în urmă!!!)
Council tax – £130
Gaz + Electricitate – £150
Factură apă – £30
Mâncare – £500
Internet – £25
Factură telefonică – £25 (doar abonament de baza, cu minute incluse și date mobile)
Asigurare + întreținere mașină – £100
Combustibil mașină – £50 (absolut minim)”, conform sursei citate.

Aproape 2.000 de lire, doar pentru „supraviețuire”

„Din start, cheltuielile lunare, doar că să supraviețuiești, ajung la £1960 !

Dacă îți mai iei un șampon, un săpun și o pastă de dinți, că doar n-o să te speli doar cu apă, ar mai fi încă, cel puțin, £20 pe luna.

Un minim lunar pentru îmbrăcăminte plus încălțăminte ar fi încă £50.

Persoana care ne-a trimis lista de cheltuieli a specificat că nu fumează și nu consumă alcool, însă a menționat că bea mereu o cafea înainte să înceapă programul la muncă. În 20 de zile la job ar fi încă £40 pe lună”, conform anunțului postat pe pagina de Facebook.

„2.270 de lire doar ca să trăiești în condiții de minimă decență”
„Dacă vrei să ieși măcar de două ori pe luna în oraș, fără să te spargi în figuri, vei mai avea nevoie de cel puțin £50 de lire pentru fiecare ieșire, adică încă £100.

Dacă ai de gând să pleci măcar o dată pe an în România că să îți vezi părinții și apropiații, va trebui să pui lunar de-o parte măcar £100.

Am ajuns la un total de cheltuieli lunare de £2270 și asta doar ca să trăiești în condiții de minimă decență.

Acum, gândiți-va că, pentru a-ți asigura lunar cei £2270, ai nevoie de un salariu de aproximativ £35.000 pe an sau chiar mai mult (incluzând taxele). Iar 35.000 nu câștigă chiar orice român venit la muncă în UK! Să nu uităm totuși că foarte mulți dintre noi lucrează pe salariul minim sau pe un pic mai mult decât salariul minim”, adaugă sursa menționată anterior”, potrivit Anunțul UK.

„Pentru mulți e mai bine decât în România. Trist, dar adevărat”
„ Salariul minim în Marea Britanie e £23.790 pe an pentru 40 de ore de muncă în fiecare săptămâna. Așadar, mult mai puțin decât am avea nevoie că să ne permitem fiecare un studio.

Asta e viața… și, pentru mulți dintre noi, e mai bine într-un share house, în Londra … decât înapoi în România… Trist, dar adevărat!”, conchide sersa citată.

.

  coral