Escrocherie cu promisiuni rapide de îmbogățire. Este capcana în care a căzut un bărbat din Gorj, care a pierdut, în doar 3 zile, toți banii împrumutați de la bancă. Iar suma nu este deloc mică – vorbim despre 28.000 lei.

Un mesaj primit la începutul lunii mai l-a condus pe domnul din imagini pe un drum pe care avea să-și piardă toți banii. Un individ care se recomanda reprezentantul unei companii de investiții l-a convins să se ducă la bancă și să obțină un credit.

Cu 28 de mii de lei în cont, bani obținuți prin credit, păgubitul în vârstă de 70 de ani a căzut în capcana escrocilor care îi promiteau că-și va dubla suma din cont.

Marian Popescu – păgubit: M-a rugat firma de investiții ca să-i depun o mie de lei, iar pe urmă a intrat el în Google, mi-a zis ca să deschid și s-a uitat la contul meu. Am pus o mie de lei, iar peste 2 zile, că s-au înmulțit banii numai cu 5 euro într-o zi și a doua zi mi-a zis să mai pun niște bani, uite umblăm și nu pui decât 67 de milioane. Am pus încă 6.700 de lei, pe urmă m-a contactat, mi-a arătat că se vede pe internet a crescut suma la 4.999 de dolari, pe urmă m-a contactat, a zis să mai pun 1.000 de lei și mi-au completat ei de acolo cu calculatorul 10.300 sau 10 mii nu știu cât. Vedeam săgeata cum se plimbă pe telefonul meu.

La fiecare sumă depusă, individul revenea cu grafice false care indicau creșteri considerabile în cont.

Povestind totul familiei, bărbatul și-a dat seama că a fost păcălit și a încercat să își recupereze banii.

„- Deci dumneavoastră considerați că asta este țeapă. Îmi puteți explica?
– Da, păi așa o consider acum, pentru că de ce căutați…
– Consideră soția și fiica dumneavoastră, care vrea să se opună contra dumneavoastră, pentru că sunt femei. Cum adică nu se poate? V-a zis soția sau fiica că nu, nu, nu și gata? Aveți cuvânt în casă sau nu?„

Marian Popescu – păgubit: El mi-a spus că are din așa meserie un miliard de euro. Iar ultima dată când mi-a luat banii și l-am sunat eu că se vede în mesaj, mi-a zis că și așa indiferent ce făceam el tot mi-i lua. M-a lăsat pur și simplu dezbrăcat.

Anamaria Ianc – jurnalist Digi24: În doar 3 zile, hackerii au reușit să golească contul bărbatului. Acum, acesta a venit la polițiști și a depus plângere în speranța că hoții vor fi prinși.

Miruna Prejbeanu – purtător de cuvânt IPJ Gorj: Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt, urmând a dispune măsuri în consecință.

Autoritățile spun că astfel de practici sunt tot mai întâlnite și îi sfătuiesc pe români să meargă la poliție atunci când sunt abordați online pentru a transfera sume de bani unor necunoscuți.