În cursul zilei de 28 noiembrie 2023, în urma unei colaborări strânse între autoritățile polițienești din România și cele din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a avut loc localizarea, identificarea și reținerea unui bărbat în vârstă de 45 de ani, originar din Baia Mare. Acesta era urmărit la nivel internațional și a fost depistat de forțele de poliție bavareze și BKA în Augsburg.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia.

În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, a transmis Poliţia Română.