Apariția lui Cate Blanchett pe covorul roșu de la Cannes a atras atenția tuturor reporterilor și fotografilor. Prezentă alături de ceilalți actori la proiecția The Apprentice, filmul inspirat din povestea fostului președinte american Donald Trump, diva și-a exprimat în tăcere sprijinul pentru cauza palestiniană, potrivit La Stampa, citat de Rador Radio România.

Cate Blanchett la Cannes Foto: Thomas Bohlen / Starface / Profimedia

Cum? Purtând o rochie concepută de designerul Jean Paul Gaultier inspirată clar atât în texturi, culori cât și în țesături din steagul palestinian. Este binecunoscut faptul că însuși designerul de modă s-a declarat un susținător ferm al poporului palestinian.

Iar în ceea ce o privește pe actrița Cate Blanchett, aceasta face parte din „Artists 4 Ceasefire”, un grup de vedete, printre care se numără și Jaquin Phoenix, Riz Ahmed, Susan Sarandon, Jennifer Lopez și surorile Gigi și Bella Hadid, care au semnat o scrisoare prin care solicită o încetare a focului din partea Israelului.

Publicul platformei X este aproape sigur că alegerea look-ului lui Blanchett a fost intenționată, chiar dacă nu există nicio confirmare. Şi nici nu poate exista, deoarece orașul Cannes a interzis anterior orice formă de protest de-a lungul Croisettei și împrejurimilor pe parcursul celor 11 zile de festival.

Gestul actriței ar fi așadar la limită față de un fel de încălcare a protocolului care impune și reguli rigide de cod vestimentar.