Caz șocant la un spital din Iași după ce un medic și-ar fi cazat tatăl într-un salon, timp de peste 3 ani. 

Laura Gheucă este șefa secției în care printre pacienți, timp de 3 ani, și-a cazat părinții fără ca nimeni să știe.Ea e explicat că tatăl său este imobilizat la pat de mai mulți ani, ceea ce a determinat-o să-l îngrijească în spital.

Medicamentele de care bărbatul a avut nevoie au fost trecute în condica de pe secție si le primea direct de la farmacia spitalului. 

„Multiple persoane din spital ne-au confirmat faptul că, în ultimii trei ani, tatăl prof.dr. Laura Gheucă-Solovăstru, șefa secției, a stat mai mult timp internat la unitatea medicală decât acasă”, potrivit ziareuldeiasi.ro. 

Contactată telefonic, şefa secţiei a negat toate acuzaţiile.

„Tatăl stă singur într-o rezervă de vreo trei ani, îngrijit continuu”, potrivit surselor publicației.

Tatăl medicului, care este imobilizat la pat de mai mulţi ani, este îngrijit în mod constant în ultimii ani în cadrul Secției de Dermatologie de la Spitalul „Sf. Spiridon”, scrie sursa citată.

„Stă singur într-o rezervă de vreo trei ani, ca pacient, uneori i se face foaie de internare, alteori nu. Înainte îl mai ducea acasă, mai revenea, acum stă încontinuu. Medicamentele de care are nevoie se scriu în condica de pe secţie şi le primeşte de la farmacia spitalului. Mereu trebuie ca cineva din personalul medical să stea cu el, în timp ce o singură infirmieră, de exemplu, trebuie să se ocupe de alţi 27-30 de bolnavi, câţi se află internaţi acolo. Cel mai greu e în tura de noapte, când o singură infirmieră trebuie să îşi facă şi treaba de pe sector şi să stea cu el. Şi asistentele la fel. Iar acolo sunt probleme cu personalul care este insuficient, în secţie au mai rămas 6 infirmiere din 13 câte erau, iar turele s-au schimbat, de la 8 ore cât erau, acum sunt ture de 12 ore”, au precizat membri ai personalului medical care activează la Spitalul „Sf. Spiridon” pentru „Ziarul de Iaşi”.