O femeie de 31 de ani și-a angajat soțul, cu care era în proces de divorț, să îi ucidă amantul de care se săturase. La aproape exact un an de la săvârșirea crimei, soții s-au prezentat în fața instanței unde au mărturisit totul, scrie tabloidul polonez Fakt.

Aleksandra S. era căsătorită de 10 ani cu Adrian P. (31 de ani). Cei doi soți, părinții a trei copii, se aflau în proces de divorț. În tot acest timp, femeia avea un amant, Erwin P., 27 de ani, alături de care se și mutase la Cracovia. Cuplul avea un băiețel. Lucrurile au început să meargă prost și în această relație. Aleksandra a decis să scape de noul iubit „o dată pentru totdeauna”. Potrivit rechizitoriului, a decis să-și angajeze soțul, pentru a comite crima. Bărbatul urma să primească 1.000 de zloți, circa 200 de euro.

Adrian P., domiciliat Ostrowiec Świętokrzyski, a acceptat „comanda”. Soții au convenit ca fapta să aibă loc la începutul lunii septembrie. În ziua convenită, criminalul a venit la Cracovia, cu trenul. Aleksandra l-a atras pe Erwin P. într-un loc părăsit, lângă șinele de cale ferată de pe strada Chełmońskiego. Soțul și-a atacat „rivalul” de la spate. L-a doborât, l-a lovit în mod repetat cu picioarele și, în cele din urmă, l-a înjunghiat de mai multe ori.

Individul și soția sa au ascuns cadavrul în tufișuri. O zi mai târziu, trupul neînsuflețit a fost găsit de un trecător, care a anunțat poliția. Între timp, Aleksandra S. a încercat să-și construiască un alibi. A raportat dispariția partenerului ei și i-a trimis o mulțime de mesaje pe conturile de socializare și pe Whatsapp, în care îl întreba unde este și când se va întoarce la ea.

Însă anchetatorii au găsit o mulțime de dovezi incriminatoare în casa din Cracovia, inclusiv o cartelă SIM distrusă, cu numărul lui Erwin P.. și portofelul lui. Femeia a fost arestatp și plasată după gratii. Ulterior, a fost reținut și soțul ei. Avea cu el banii pe care i-a primit pentru executarea crimei.

Luni, 4 septembriie, cuplul a compărut în fața instanței de judecată din Cracovia. Ucigași au pledat vinovați. Judecătorii au închis ședința publicului. Cei doi riscă închisoare crima comisă cu o cruzime deosebită.